Teambuilding activiteit organiseren?

De leuke teambuilding ideeën op een rij!

Teambuilding: oftewel samen aan jullie team werken.  Een bedrijf waarin iedereen op elkaar is ingespeeld is erg belangrijk.  Het is als een voetbal elftal:  11 zeer goede individuen maken nog geen team. Met teambuilding kunt u hieraan werken.  De teambuilding activiteiten kunnen variëren van veel fun tot veel inhoud, en alles ertussen uiteraard.  Wij hebben de leukste teambuilding activiteiten voor u op een rijtje gezet!

Naast de inhoud, is teambuilding ook gewoon erg leuk om te doen.  Je bent met het team samen lekker bezig, overleggen, teamwork, spellen en opdrachten.  Kiest u voor een teambuildings workshop, team activiteit, moordspel of een gemotoriseerd uitje?  Ontdek alle teambuidlingactiviteiten hier zelf!

De verschillen tussen een bedrijfsuitje en een teambuilding activiteit

De reden / het waarom van het programma

In diverse bedrijven is er een bedrijfsuitje (maar ook personeelsfeesten, teamuitjes en bedrijfsuitjes) een periodiek terugkerend programma (een cultuur onderdeel van het bedrijf soms) voor de meerderheid van bedrijven. Elk jaar wordt door een lid of een aangesteld organisatie comitee een leuk teamuitje bedacht op basis van voorwaarden en budget.

Teambuilding daarentegen komt vooruit een situatie uit het bedrijf als specifieke aanleiding. Voorbeeld een reorganisatie, een bedrijfsprobleem, fusie, nieuwe regels en bestuur, conflicten of soortgelijk.

Het doel van de dag

Teambuilding draait veelvuldig om de vaardigheden die je nodig hebt om als team goed te kunnen functioneren. Wat maakt dat het geen 11 losse individuen zijn, maar een goed elftal? Hoe werkt dit in uw bedrijf? Legio onderzoeken aan dat goede samenwerking goed is voor een bedrijfg, maar goede sociale contacten ook een belangrijk element voor werknemers zijn. Een teambuilding activiteit helpt hieraan positief te veranderen en verbeteren.

Bij teamuitjes en bedrijfsuitje draait echter alles om plezier, plezier en plezier. Dat is uitstekend, maar geen zakelijk doel om beter samen te werken of problemen op te lossen. Teambuilding is dus zakelijk, bedrijfsuitje is fun.

De investering in het programma

Team building is duurder dan een teamuitje of bedrijfsuitje. Een specifiek probleem vereist namelijk een specifieke aanpak. Door mensen, coaches of sprekers die weten hoe een teamprobleem effectief moet worden aangepakt. Het vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Dit vraagstuk is vaak complex en vereist een hoger niveau. De standaard bedrijfsuitjes begeleiders zijn niet toereikend voor teambuilding. De prijs voor teambuilding is daarom hoger dan die van een bedrijfsuitje.

De WKR (werkkostenregeling)

Teambuilding is een zakelijk onderwerp: het is niet voor de lol en niet vrijwillig voor de werknemers. Het zijn zakelijke uitgaven en moeten worden geboekt als zakelijke uitgaven, net zoals men doet met vergaderingen en trainingscursussen. Deze zijn gescheiden van de werkkostenregeleing.

Een bedrijfsuitje wordt door de belastingdienst gezien als fun element. De belastingdienst noemt dit een consumptief karakter en een beloning voor het personeel.. Het valt dus in de vrije ruimte, die onder de werkkostenregeling (WKR) valt.

Voor aftrekbaarheid van de kosten van het programma is het daarom belangrijk om te overwegen of het alleen gaat om het belonen en fun element of het bereiken van een specifiek teambuilding doel. Denk daarbij aan het verbeteren van de communicatie of het ontwikkelen van specifieke vaardigheden binnen uw team.

Verschillen tussen teambuilding en bedrijfsuitje

Is een bedrijfsuitje dan niet automatisch een vorm van teambuilding? In bepaalde mate is een bedrijfsuitje teamversterkend. Contacten worden verbeterd, maar er is geen inhoud gegeven aan de specifieke bedrijfsproblemen waarvoor specifieke teambuilding is. De volgende gelijkenissen bestaan dan ook tussen bedrijfsuitjes en teambuildingactiviteiten:

Veel plezier

Wat je ook organiseert met / voor je collega’s, het is altijd leuk om samen plezier te beleven met het bedrijf. Het is eigenlijk een vereiste voor activiteiten om teams samen te stellen of samen te laten smelten. Een activiteit waar iedereen zeker aan kan bijdragen en fun beleeft.

Contacten

Samen iets doen zorgt ervoor dat mensen meer contacten hebben en op het werk samenwerking / verbindingen aangaan. Het is drempel verlagend tussen collega’s en afdelingen.Sociale interactie maakt deel uit van alle samenwerking tussen uw collega’s. Tijdens een bedrijfsuitje zijn er vormen van contacten. Tijdens een teambuildingactiviteit is het juist noodzaak. met een nuttige aanpak.  Voor zowel leuke als zakelijke teambuildingactivit

Competitie in een programma

Zorgen voor een vorm van competitie in een programma werkt altijd. Vaak bevat het programma een activiteit met een vorm van competitie tussen de verschillende teams. Iedereen probeert zoveel mogelijk punten te verzamelen om de andere teams te verslaan. Deze vorm bevordert de onderlinge contacten tussen de deelnemers. Het is daarom goed om te kijken naar u gewenste activiteit.  Bevat deze een vorm van competitie, en zo ja: hoe zla hiermee omgegaan worden? De keuze van de activiteit is hier belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen concurrentie en plezier ervaart.

Je kunt ook dt combineren om voor een gemeenschappelijk doel te werken. Om dit te bereiken, kan een coöperatieve aanpak worden gebruikt binnen het bedrijf of team.

Iedereen is gelijk: van monteur tot baas

Binnen een bedrijf geldt hierarchie, maar tijdens een bedrijfsuitje of teambuildingprogramma laten we dat achterwege. Iedereen is gelijk en dat zou het begin van elk programma moeten zijn. In een bedrijfsuitje of teambuilding moet iedereen gelijkwaardig zijn. Een tip of opmerking van persoon 1 telt even zwaar als die van persoon 2.  Een baas die een doelpunt maakt, telt even zwaar als het doelpunt van de schoonmaakster. Iedereen heeft dezelfde invloed en is even belangrijk.

De juiste sfeer voor teambuilding en bedrijfsuitjes creëren

Plezier en ervaring zijn heel erg belangrijk in beide soorten programma’s. Dit creëert de juiste sfeer en maakt iedereen open voor leren. Het grootste verschil is dat tijdens het teambuilding-programma duidelijke (leer) doelen worden gesteld. Medewerkers moeten actief bepaalde vaardigheden of situaties oefenen die op de werkplek kunnen worden gebruikt.

Samenvattend: team building vs bedrijfsuitje

Je zou kunnen zeggen: bedrijfsuitje is een beloning voor medewerkers en teambuilding is een investering in werknemers. Een bedrijfsuitje wordt voornamelijk georganiseerd als een beloning of een ritueel voor de werknemers en heeft daarom als doel dat iedereen een leuke dag heeft en zich gewaardeerd voelt. Teambuilding is goed om het bedrijf te verbeteren. In beide gevallen zal wederzijdse participatie en participatie worden versterkt, wat de samenwerking zal verbeteren.

Het is daarom goed om van tevoren na te denken over het doel van de dag. Er zijn situaties waarin een bedrijfsuitje kan worden gebruikt als teambuilding en teambuilding, omdat een bedrijfsuitje de beste keuze is. Het is het doel van de dag geworden.