Personeelsfeest

Ontdek de leukste personeelsfeesten ideeën

Een personeelsfeest organiseren vraagt om leuke ideeën. Op personeelsfeesten.nl ontdek je de leukste tips en ideeën voor een gaaf personeelsfeest, themafeest, dinnershow, entertainment of moordavond. Ook voor een gezellige middag hebben we top ideeën, van workshop tot solextocht tot dropping.  Gebruik de filters om snel per provincie of per soort personeelsfeest te zoeken.

Tips om een origineel personeelsfeest te organiseren

Ben je op zoek naar originele ideeën om een geslaagd personeelsfeest te organiseren?  Lees deze tips en het lukt je zeker om er een knalfeest van te maken!

De start van het organiseren

Wanneer je begint het personeelsfeest te plannen zijn er zeker een aantal dingen moet overwegen. Bijvoorbeeld: hoe pak ik het aan? Hoe organiseer is een succesvol feest? Wat denken de collega’s van het personeelsfeest? Wat maakt een locatie geschikt? En wat is een uitdagende activiteit of feest invulling voor mijn collega’s en partners? Wij helpen u met de antwoorden op al uw vragen!

Personeelsfeest Tip 1: denk goed na van tevoren over waarom je het personeelsfeest georganiseerd wordt

Wat is de reden voor het personeelsfeest? Wat wil je als organisator gaan bereiken? Er is een groot verschil tussen zomaar een feest, een effectieve teamvergadering of een gezellig en knallend bedrijfsfeest. Dus je moet van tevoren over het doel gaan nadenken. Wil je een succes belonen? Of als je de samenwerking wilt verbeteren, dan plan je andere activiteiten dan wanneer je iets begint te vieren. U past het programma aan op uw bestemming. Onthoud ook voor wie je het organiseert. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd of de afdeling en natuurlijk de partners.

Personeelsfeest Tip 2: Plan tijdig met het personeelsfeest

Hoe eerder beginnen, hoe beter. Vooral in steden als Amsterdam is het belangrijk om op tijd te boeken. Vooral als het gaat om een ​​groot personeelsfeest waarbij je een programma of het boeken van een activiteit moet regelen. Vooral in het weekend is het snel vol in grote steden, of zijn de bekende en mooie feestlocaties geboekt. Soms verschijnen er organisatoren. Wees op tijd, dus je personeelsfeest is dan nog niet volgeboekt.

Personeelsfeest Tip 3: Stuur de datum naar alle deelnemers

Communiceer tijdig de datum. Verstuur een bericht zoals een save the date’ op tijd. Dit zal uw collega’s informeren over de datum. Ongeveer vier tot zes weken vóór het personeelsfeest stuur je dan een officiële uitnodiging. Bij voorkeur de uitnodiging per post of op mooi papier. Dit ziet er beter uit dan het ontvangen van een standaard e-mail in je inbox.

Personeelsfeest Tip 4: Informeer de deelnemers vooraf met duidelijke informatie over het feest

Zorg ervoor dat alle deelnemers aan uw personeelsfeest gepaste kleding en schoenen overwegen die bij de invulling, het feest of de activiteit passen. Als het een buitenactiviteit is (zoals een strandfeest of een actief bedrijfsuitje), kan het soms behoorlijk verfrissend zijn en dan is het net zo leuk als iedereen zich er aangetrokken voelt. En mooie schoenen zijn ook belangrijk! Informeer de deelnemers vooraf over alle belangrijke informatie voor de dag.

Personeelsfeest Tip 5: Wees creatief met het budget

Het is algemeen bekend dat het ene bedrijf meer geld besteedt aan personeelsfeesten dan het andere. Een kleiner budget betekent niet dat u geen succesvol personeelsfeest meer kunt organiseren. Bepaal vooraf wat belangrijk is op de dag van het feest. Een budget geeft je het frame en een personeelsfeest hoeft niet onbetaalbaar of super duur te zijn. Gezelligheid heeft vaak niets met exclusiviteit of duur te maken. Probeer het feest te upgraden met beperkte middelen. Wees creatief. Persoonlijke elementen kunnen erg waardevol zijn.

Personeelsfeest Tip 6: zorg ervoor dat de activiteit overeenkomt met het type werk

Het hele idee van personeelsfeesten is gebaseerd op het principe dat een gemeenschappelijke activiteit de werknemers verenigt. Zorg dus voor een invulling die bij de collega’s past. Dat klinkt logisch, maar is essentieel. Met een groep metaal arbeiders plan je geen bloemschikken, maar een stoer weekend in de Ardennen. Of het verkoopteam dat bijvoorbeeld beter een verkoopspel kan spelen om samen beter te worden, in plaats van een rogramma in een hutje op de spreekwoordelijke hei. 

Personeelsfeest Tip 7: Personeelsfeest met effect

Een personeelsfeest vindt vaak plaats in een informele setting, zodat u gezamenlijk persoonlijk contact kunt opnemen met de collega’s. Dit kan ervoor zorgen dat de vertrouwensrelatie toeneemt en dat later in de productie contacten voor elkaar kunnen worden gezorgd. Het organiseren van een personeelsfeest is daarom niet alleen leuk, maar ook passend met een nuttig zakelijk effect. 

Tip 8: Wees milieubewust met je personeelsfeest

Dit element wordt steeds belangrijker voor personeelsfeesten en bedrijfsfeesten. Zorg voor een verantwoordelijke invulling van je personeelsfeest of teamdag. Natuurlijk kun je samen met de boswachter een nuttige invulling in het bos plannen, maar “gewoon”  een leuk personeelsfeest waarbij de overgebleven catering naar een maatschappelijke doelgroep gaat is ook al een flinke stap voorwaarts. Het is leuk, je leert je collega’s kennen en het is milieuvriendelijk.

Personeelsfeest Tip 9: Ontspanning is wenselijk

Mensen willen niet alleen maar werken. Sociale contacten zijn een essentieel onderdeel van de zogenaamde secundaire arbeidsvoorwaarden. In tijden van economisch positief klimaat is dit zelfs een middel om nieuwe collega’s aan te trekken. Ook is de druk in ons werk en in het leven gemiddeld veel hoger geworden dan in het verleden. Personeelsfeesten zijn daarmee een geweldige manier om het werk voor werknemers gemakkelijker en leuker te maken. Wanneer u als werkgever de mogelijkheid biedt om te ontspannen, wordt dit zeker goed ontvangen. De gunst is een goede factor, het hoeft niet altijd duur of bijzonder. Zeker, wanneer uitgedrukt als blijk van waardering voor de geleverde diensten is het feest extra krachtig. Verbind het bedrijfsfeest dus wellicht met een uitvoering uit het recente verleden (altijd achteraf en niet eerder, anders komt het werk onder druk te staan).

Personeelsfeest Tip 10: Boek de juiste locatie

Als u een feestlocatie reserveert, is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de feestlocatie. Of beter gezegd: niet te groot, en ook niet te klein. Laat u daarbij adviseren door de locatie, maar wees ook zelf kritisch en bekijk en meet de feestlocatie zelf op. Een te grote ruimte met niet zo veel gasten kan heel kik en ongezellig zijn, dus u moet rekening houden met het aantal gasten bij het boeken van een feestlocatie.

Personeelsfeest Tip 11: Wat kunnen de gasten aan entertainment of activiteiten verwachten?

Een leuk personeelsfeest heeft vaak een passende vorm van entertainment. Een DJ of live-entertainment maakt het personeel veel feestelijker en losser.  Als je een DJ of een band hebt besproken, is ons advies dat je altijd kunt aangeven wat voor soort gasten eraan komen en wat het doel van het personeelsfeest is. Is het de bedoeling dat de gasten gaan dansen? Is het juist de bedoeling dat zij in groepjes iets gaan doen? Of moet de muziek op de achtergrond juist een gedempt geluid geven omdat je veel contacten tijdens het eten wilt? 

Personeelsfeest Tip 12: Doe een kort openingswoord

Een feest heeft een opening en een einde. Als organisator of eigenaar is het altijd goed om met je gasten te praten. Denk hierbij vooral ook aan het openingswoord (of toespraak, zo u wilt). Bij het houden van een toespraak is het raadzaam om het kort te houden. Ons advies is maximaal 5 a 10 minuten. Elk woordje dat langer duurt hoort in de vergaderzaal thuis en niet op het personeelsfeest. 

Personeelsfeest Tip 13: Zorg voor goed eten en drinken

Dit is dé dooddoener voor elk personeelsfeest. Het is voor elk personeelsfeest belangrijk dat de groep geen honger of dorst krijgt. Zorg dus  dat er altijd voldoende is, en van een goede kwaliteit. Zelfs als het bedrijfsfeest niet de hele dag duurt (bijvoorbeeld bij een receptie), is het altijd leuk om te eten en te drinken. Dus, kijk naar de manieren om snacks en drankjes te plannen en te organiseren tijdens activiteiten. Mag het extra bijzonder, denk dan bijvoorbeeld aan een unieke gastronomie op de grachten, een diner op hoogte in de Euromast of een walking dinner in stijl.

Personeelsfeest Tip 14: Betrek professionals bij uw personeelsfeest

Heeft u vaak personeelsfeesten georganiseerd? Misschien al 1 keer, of 2 keer? Kent u alle valkuilen en weet u exact waar u op moet letten? Personeelsfeesten en bedrijfsuitjes worden er vaak “even” bij gedaan. Wij begrijpen dat als geen ander, en onze website kan u daar zeker bij helpen met een aanbod van vele professionals. Maar durf ook altijd aan de professional (bijvoorbeeld de locatie eigenaar, de live-band of activiteiten begeleider) te vragen naar hun opinie. Best handig wanneer u niet weet welke activiteiten of vorm van entertainment het meest geschikt zijn, of hoe deze samen te voegen tot een verrassend programma. Zo weet u zeker dat het goed georganiseerd is vanuit alle perspectieven.

Personeelsfeest Tip 15: denk aan je eigen tijdmanagement

In het verlengde van de vorige tip: een personeelsfeest organiseren vraagt altijd meer tijd dan u vooraf denkt. Vaak moet het naast uw eigen werk georganiseerd worden. Geef bij uw manager aan welke tijdslast voor het personeelsfeest staat, en pas uw planning hierop aan. Vraag bijvoorbeeld of u voor een middag van het werk weg mag om de feestlocatie te bezoeke nen andere afspraken te maken. Maak een duidelijk onderscheid tussen je normale werk dag en zaken voor het personeelsfeest. 

Personeelsfeest Tip 16: Maak een draaiboekje

Heeft u alles goed voorbereid? Maak in de week voorafgaand aan het personeelsfeest een draaiboekje, waarin de exacte planning, opgaves, maar bijvoorbeeld ook de buffet inhoud, telefoonnummers van de leveranciers etc staan. Mocht er tijdens de dag iets tegenzitten (bijvoorbeeld de DJ is er nog steeds niet) dna hebt u alle info snel bij de hand in de vorm van een draaiboekje.

Personeelsfeest Tip 17: Beoordeel het personeelsfeest

Een leuke avond gehad? Heeft het programma de doelstellingen en verwachtingen bereikt? Om de effectiviteit van het personeelsfeest te meten, bespreek je met de collega’s of de deelnemers wat zij ervan gevonden hebben. Dit kan met een enquete, of (bij een kleine groep) wanneer u samenzit. Heeft het programma een groot zakelijk effect, meet dan de consequenties. Maak actiepunten voor een volgende keer. Noteer dan welke activiteiten en invullingen volgende keer anders moeten. Dit geeft u een goed idee van wat werkt voor uw medewerkers / collega’s, zodat u de volgende keer wederom een passend programma heeft.

 

Meer weten over Personeelsfeesten?

Heeft u nog meer vragen?  Kijk gerust bij 1 van onze partners voor nog meer inspiratie!