Bedrijfsuitje organiseren?

Ontdek de leuke bedrijfsuitjes ideeën!

Bedrijfsuitje organiseren? Op Personeelsfeesten.nl vindt u veel leuke tips en ideeën voor uw bedrijfsuitje, groepsuitje, teamuitje of personeelsfeest. Mag u een bedrijfsuitje organiseren, dan vindt u bij ons bedrijfsuitjes met teambuilding, workshops, bedrijfsuitjes op locatie, keverrally’s, uitdagende citygames in de stad of een compleet weekend weg als bedrijfsuitje. Welke bedrijfsuitje u ook zoekt, we hebben ze allemaal voor u gecategoriseerd naar soort activiteit en naar provincie. In 2 muisclicken ontdekt u uw favoriete uitje!

Onze tips voor een origineel bedrijfsuitje

Wanneer je binnenkort een leuk bedrijfsuitje gaat organiseren, is het erg leuk werk om te gaan doen! Maar er komt ook veel bij kijken, dus het is zaak om alles goed aan te pakken. Wij helpen je graag met leuke tips voor een succesvol en origineel bedrijfsuitje.

Het begin van de organisatie van een bedrijfsuitje

Maak als eerste een organisatie team. Dat kunnen mensen uit eigen bedrijf zijn (een feest comite, een personeelsvereniging) of misschien wel de secretaresse die een evenementenbureau inhuurt. Hoe dan ook, de organisatie moet opgepakt worden. Ga niet met teveel mensen in een groep zitten. Probeer dus niet de organisatiegroep groter te maken dan nodig is. Denk samen alvast na hoe u met het budget omgaat. Mensen eten en drinken naast de activiteiten. Zijn er mensen met speciale (dieet) wensen? Drinken kan vaak worden gekocht, zodat u niet voor onverwachte uitgaven komt te staan. En stel het werk als organisatie team niet uit. Vertel voordat u begint te werken wat uw voorganger heeft georganiseerd. Was dat een succes? Omdat successen herhaald moeten worden …

De verwachtingen voor het bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje is erg leuk en goed voor de groepsatmosfeer. Ben je verantwoordelijk voor het organiseren van het uitje? Dit is opwindend, maar je moet weten waar en hoe je de dag moet plannen. Breng daarom vooraf de verwachtingen in kaart. Praat met collega’s uit het team, vraag waarvan zij genieten tijdens een dag vol activiteiten, en hun wensen voor een hapje en een drankje samen.

Het doel van uw bedrijfsuitje

Het organiseren van een succesvol bedrijfsuitje is het moeilijkste deel van de organisatie. Wil je een dag met wedstrijden of bijvoorbeeld workshops? Het is daarom belangrijk om het doel van de bedrijfsuitje te bepalen. Ze willen dat iedereen een leuke dag heeft en zich in de gekozen activiteiten bevindt. Daarom is een gemengd programma vaak de oplossing voor een geslaagde reis.

Het soort bedrijfsuitje bepalen

Wat u gaat organiseren hangt af van de datum, wensen, doelstellingen en dus het soort bedrijfsuitje. Het bedrijfsuitje wordt vaak georganiseerd met lekker weer (buiten, dus mei of juni) of misschien wel na de zomer in de herfst (oktober, november of december). Is het gezamenlijke jaarafsluiter,  met als doel een leuke avond met alle collega’s door te brengen? Dan kan het plaatsvinden als een feest in november of december. En natuurlijk is de avond alleen erg succesvol als het jaren later wordt besproken!

Zorg ook dat een programma elementen bevat die gasten moeten bijwonen. Niets is vervelender dan wanneer een aantal mensen bezig zijn, en anderen bijvoorbeeld op het terras zijn gaan zitten. De groep valt dan uit elkaar. Leuke  activiteiten maken mensen vaak actief betrokken. Realiseer je dat er altijd mensen zullen zijn die de gekozen activiteiten niet leuk vinden.

De datum kiezen

Natuurlijk begint de organisatie van een bedrijfsuitje daarna met het opnemen van een datum. Probeer rekening te houden met alle wensen, maar houdt in gedachten dat nooit iedereen mee zal kunnen. Vooral tijdens een bedrijfsuitje leer je jezelf en collega’s op een andere manier kennen. En misschien is het leuk om de partners van uw collega’s uit te nodigen als het budget goed is.

Bedrijfsuitje voor uw groep alleen

Organiseer geen bedrijfsuitje waar andere bedrijven ook aanwezig zijn. Als u een privégroep voor uw eigen bedrijf kiest, kunt u de activiteiten aanpassen die passen bij de mensen. Er is geen gedoe omdat u tegen een andere deelnemer van een ander bedrijf knalt. Een volledig eigen bedrijfsuitje  kost natuurlijk tijd en vaak een beetje meer geld, maar het is een betere investering, omdat iedereen het naar zijn zin heeft voor uw eigen bedrijf.

Zoek een mooie, originele en prachtige plek

Met een locatie die iedereen kan kiezen inspireer je de collega’s niet. Hetzelfde geldt voor een locatie aan de andere kant van het land waarvoor iedereen 2 uren moet reizen. Zoek dus een mooie en originele plek voor uw uitje. Zorg ervoor dat u van tevoren de locatie bekijkt en alle details ter plaatse doorneemt. Welke ruimte zal het zijn? Welke tafels zijn beschikbaar tijdens het diner of aan het buffet? Vraag ook naar praktische zaken, zoals naar de voorwaarden voor het doorgeven van het aantal deelnemers en bespreek de wensen met betrekking tot vegetarisch en halal.

Activiteiten tijdens het bedrijfsfeest worden ook steeds populairder

Vroeger was een bedrijfsuitje of personeelsfeest vaak samen borrelen, eten drinken. Tegenwoordig zijn originele activiteiten heel populair. U kunt bijvoorbeeld een workhop organiseren, of een populaire gemotoriseerde activiteit, Voor een avond feest  is een casino-avond nog steeds een populaire keuze. Ben je met een kleine groep? Kies dan iets speciaal voor uw groep. Of een feest met een activiteit, lekker eten en een DJ. Succes gegarandeerd! Ben je met een grotere groep? Dan kunt u verschillende activiteiten combineren, zodat er voor elk wat wils is.

Entertainment en activiteiten tijdens het bedrijfsfeest is noodzaak

Direct gaan googlen gebeurt erg veel. Of verspil geen tijd aan het zoeken naar een goede locatie, wanneer u de exacte inhoud nog niet helder voor ogen hebt. Focus eerst op de inhoud van het bedrijfsuitje. Wordt het actieve dag, een programma met voor elk wat wils, juist een leuke avond of moet iedereen bezig gehoude worden? Laat deze keuzes bepalend zijn voor de keuzes die u daarna maakt. Want een goede keuze voor de opzet van het entertainment of de activiteiten is de eerste essentie.

Is een bedrijfsuitje teambuilding?

Is een bedrijfsuitje ook automatisch een vorm van teambuilding? Er zijn verschillen en gelijkenissen tussen een bedrijfsuitje en een teambuilding activiteit.

Zorgen voor fun

Wat je ook organiseert met / voor de collega’s, het is altijd leuk om samen plezier te hebben. Het is eigenlijk een vereiste voor activiteiten voor het samenstellen van beide teams. Een activiteit waar iedereen zeker een bijdrage aan kan leveren.

Verbinding zoeken

Iets samen doen zet mensen aan tot meer contacten en verbinding. Bij een bedrijfsuitje is dit met een fun insteek, bij een teambuilding activiteit met een nuttige insteek. Maar de sociale interactie behoort tot alle samenwerkingsactiviteiten die u met uw collega’s neemt. Zowel voor de fun als zakelijke teambuildingactiviteiten. Deze dag is een kans om de wederzijdse verbinding te vergroten.

Concurrerend of samen werkend

Competitie in een programma werkt altijd. Vaak bevat het programma een activiteit met competitie tussen de verschillende teams. Alle deelnemende teams proberen dan zoveel mogelijk punten te behalen waarmee ze vervolgens de andere teams kunnen verslaan. Dit zet aan tot onderlinge contacten, drive en contact. Het is daarom goed om te kijken naar het type activiteit. Veel mensen hebben niet veel te maken met competitie, terwijl sommigen hier eigenlijk heel fanatiek in zijn. De keuze van de activiteit is hier belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen competitie en fun ervaart.

Je kunt dt ook combineren tot werken voor een gemeenschappelijk doel. Om dit te bereiken, kan een samenwerkende houding worden aangewend binnen het bedrijf of team.

Deelnemers

In elk bedrijf is iedereen gelijk, en dat hoort ook de start van elk programma te zijn. Tijdens een bedrijfsuitje of teambuilding zou iedereen – ondanks de verschillende functies en lagen in een bedrijf – hetzelfde moeten zijn.  Iedereen heeft evenveel invloed en zijn even belangrijk.

Er zijn ook verschillen tussen teambuilding en een bedrijfsuitje

De aanleiding van het programma

In veel gevallen is een bedrijfsuitje (maar ook personeelsfeesten, teamuitjes en bedrijfsuitjes) een jaarlijks terugkerend iets (een ritueel soms) voor de meeste bedrijven. Elk jaar wordt een commissie of een medewerker gevraagd om een ​​activiteit of feest te organiseren op basis van een specifiek budget en kader.

Teambuilding heeft vaak een gebeurtenis of een situatie als aanleiding. Bijvoorbeeld een slechte werksituatie, fusie, nieuw beleid, een vergadering, een brainstormsessie, een nieuw product, een reorganisatie of een andere zakelijke gebeurtenis.

Het doel van de activiteit of programma

Bij teamuitjes en bedrijfsuitje draait alles om plezier, plezier en amusement. Teambuilding houdt vaak het oefenen in van de vaardigheden die u nodig hebt om als team goed te functioneren voor uw dagelijkse werk. Bovendien kan een goede teambuilding-activiteit ook nieuwe inzichten bieden die de manier waarop u werkt, kunnen verbeteren en veranderen.

De prijs

Een specifiek probleem vraagt om een specifieke aanpak. De kennis om een team probleem aan te pakken, vraagt om specifieke know-how en vaardigheden. Deze toepassen is vaak complex van aard en vereisen een hoger niveau van gekwalificeerde begeleiding. De standaard jongemen die het bedrijfsuitje begeleidt volstaat niet bij teambuilding. De activiteit is immers aangepast aan het doel van de groep, passend bij het bedrijf met specifieke kennis, en er is vaak een feedbacksessie. De prijs van teambuilding is daarom hoger dan die van een bedrijfsuitje.

De werkkosten regeling (WKR)

Een bedrijfsuitje wordt door de belastingdienst gezien als een beloning voor het personeel en is vrijwillig. Het valt daarom binnen de vrije ruimte die geldrt binnen de werkkostenregeling (WKR). Teambuilding daarentegen is een zakelijk issue: het is niet voor fun en niet vrijwillig. Het zijn zakelijke kosten en moeten – net zoals bij vergaderingen en trainingen – gewoon als zakelijke kosten geboekt worden. Deze staan los van de werkkostenregeling.

Ook voor de aftrekbaarheid is het daarom belangrijk om te overwegen of het alleen gaat om het belonen van werknemers of om een ​​specifiek teambuilding doel, zoals het verbeteren van de communicatie of het ontwikkelen van specifieke vaardigheden.

De juiste sfeer bij zowel teambuilding als bedrijfsuitje

Bij teambuilding is plezier en ervaring net zo belangrijk. Dit creëert de juiste sfeer en maakt iedereen open voor leren. Het grootste verschil is dus dat tijdens het teambuilding programma duidelijke (leer) doelen bepaald worden. Werknemers moeten actief bepaalde vaardigheden of situaties gaan oefenen die ook op de werkplek kunnen worden gebruikt.

U zou dus kunnen stellen: bedrijfsuitje is een beloning voor medewerkers en teambuilding is een investering in werknemers. Eeen bedrijfsuitje is voornamelijk georganiseerd als een beloning of ritueel voor de werknemers en heeft daarom als doel dat iedereen een leuke dag heeft en zich gewaardeerd voelt. Teambuilding is juist om het bedrijf te verbeteren. Bij beide zullen wederzijdse betrokkenheid en participatie worden versterkt, wat de samenwerking zal verbeteren.

Het is daarom goed om na te denken over het doel van de dag van tevoren. Er zijn situaties waarin een bedrijfsuitje kan worden gebruikt als een teambuilding en teambuilding, omdat een bedrijfsuitje de beste keuze is. Het is uitgegroeid tot het doel van de dag.

 

Meer tips voor originele bedrijfsuitjes

  • Overweeg ook vervoer van het kantoor naar de locatie. Het huren van een grote bus zorgt ervoor dat iedereen na de activiteiten kan drinken, of dat men na het personeelsfeest weer veilig thuis komt. Een verantwoording van de werkgever!
  • De implementatie van een thema creëert vaak sfeer. Denk aan het feest met een thema, of juist het bedrijfsuitje met een gezamenlijk doel
  • Overweeg alcoholgebruik achterwege te laten als u een gemotoriseerde activiteit hebt gepland (zoals kever rijden, off-road rijden of quadrijden). Je kunt niet dronken op een quad of Land Rover zitten en je kunt ook worden uitgesloten van een kartbaan … Plan de drankjes pas na de activiteiten.

Bedrijfsuitje geregeld

Wanneer het programma is geregeld voor het bedrijfsuitje, ben je bijna klaar. Het laatste dat je kunt doen is duimen voor goed weer. En heb je aan de verzekering gedacht? Vraag de leverancier of het organisatiekantoor naar het schema wanneer het begint te regenen op de dag van uw bedrijfsuitje. Vergeet dan niet om uw collega’s in een vroeg stadium te informeren over het weer. Laat haar een warme jas en een regenjas dragen voor de veiligheid.